Kona på ei nabohytte kunne fortelle at hun hadde våknet natt til lørdagen. Hun trodde det var "gubben" som snorka, men neida. Det var rett og slett orrfuglen som "buldra" så det joma over hele "haugen". Området ligger jo på godt over 1000 moh. Med småbjørk og en god del furutrær på alle kanter. Å være i fjellheimen på denne tiden er en flott opplevelse.


Her fikk jeg lurt meg innpå ei orrhøne

Sist høst registerte jeg også mye skogshøns. På høsten så jeg også flere tiurer, men denne gangen kun orrfugl. Ellers for spesielt interesserte, kunne vi ikke unngå å legge merke til hvor mye snø det fortsatt lå igjen i fjellet. Snøsmeltinga var i full gang. Små bekker var blitt til større elver.


Småbekken var blitt betydelig større

Hjemturen gikk over Valdresflya. Ved Øvre Sjodalsvatnet stoppet vi for å beskue Mogopen. Den lå langt etter skjemaet, men vi fikk foreviget noen knopper. Det er godt å kunne se og føle at de gamle vennene på våren kommer igjen.


Mogopen lå etter skjema i år - men den kommer nok i år også.

På Valdresflya ved Bitihorn, tok vi et bilde av snømengdene som sikkert vil skape mye problemer utover våren!


Fortsatt spor etter snø

En hilsen fra vårfjellet

Arne Hjelmtvedt

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse