Områdene i og ved Jotunheimen fascinerer meg.

Vi leier hytte i Jotunheimens forgård, samt bygger hytte ikke så langt unna. Jeg er en ivrig sportsfisker, og på "mine gamle dager" er jeg blitt en ihuga småviltjeger. Det er spesielt rypa som fascinerer, men benytter sjansen til å få inn en fulltreffer på både orrfugl og storfugl hvis muligheten byr seg.


Det evige spørsmålet er om vi går mot et bra rypeår?

På denne tiden av året, legger jeg helst mine skiturer utenom løypenettet. Her har jeg mine store opplevelser. Spesielt rett etter mindre snøfall, gleder jeg meg over sporene etter disse fantastiske hønsefuglene. Denne vinteren har jeg sett uvanlig mye til rypa. For meg virker det som om både rype- og skogsfuglbestanden kan bli bra. Det som kanskje forundrer meg mest, er at rypa trekker helt inn til hytter og vegnettet rundt hyttene. Har faktisk opplevd å støkke rype rett ved hyttevegg og bilvei. Skulle vi få et brukbart smågnagerår, kan vi drømme oss fram mot noen hyggelige dager i høstfjellet!


Rypa trekker helt inn til skogsveier, hytter, hyttevegger, telt og lavvoer på denne tiden. Alle bør unne seg å våkne til fuglenes kakling på våren.


Det er ikke uvanlig å komme over ferske rype- og orrfugldokker i jomfrulig terreng.


Kona har også blitt bitt av den samme opplevelseslysten. Det er flott i fjellet på vårsnø.

En hilsen fra fjellet
Arne Hjelmtvedt

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse