Jul i hytte på fjellet Foto: Roger TørrisengJulekortmotiv fra nystu

Nystu har innlagt strøm noe som kanskje er en forutsetning for så mange i en sådan høytid. Vann derimot måtte vi hente i Langvatn bare ti meter fra hytta. Dette innebar utedo noe som blant damene og vår eldste datter ble sett på som en stor utfordring. Men uten andre alternativer gikk dette helt greit. Her i Trøndelag har vi etter hvert vent oss til snøfattigere vintre. Men med tretti centi snø ved hytta kom vi raskt i julestemning da de fleste lavområde var fri for snø.

Dagene gikk fort med lange frokoster, skiturer og late dager ved bålet. Værgudene hadde vi også på vår side. Stjerneklare kvelder, minusgrader og med fullmåne på julaften ble lysforholdene ypperlige til aktiviteter til langt ut på kveldene. 

Lille julaften og pølsegrilling kom tankene og praten inn på de som sto og stampet i kø på kjøpesentre. Hvor privilegerte vi var som kunne sitte her å roe helt ned. 

Går dere med tanker om å feire en litt annerledes jul, har jeg et godt råd. Gjør det. Statskog og de mange fjellstyrene har mange ledige hytter på denne tiden av året. En hytte uten TV gir all tilbake den jula de kanskje husker for mange år tilbake - eller har sett på TV. Familie og venner samlet med tid til seg selv og hverandre...


Juletre måtte vi jo ha, kanskje ikke med i leieprisen men…


Julestemning ved bålet, pølse med brød kanskje ikke den typiske julematen men alltid en vinner på tur.


Første juledag og familiestafett, ukjent vinner


Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli


Kveldshopprenn i måneskinnet

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra NamdalenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse