Minnene er like gode selv om utstyret var elendig

Husker tilbake til da jeg fikk mine første lønninger etter endt studie. Lønninger som brant i bukselummene da jeg stakk innom den gode gamle Arne Hidle sport nedenfor kirkegata i Stavanger. Den gamle ringreven bak kassen var selv friluftsmann og snakket varmt om både det ene og andre utstyret. Ærlig, nøkternt og en handel av den gode gamle sorten. Både ny sekk, primus, sovepose, fjellsko og gore-tex dress ble med hjem den gangen etter en skikkelig samlerabatt. Med et fornøyd smil om munnen hos både meg og selgeren.

I dag er også Arne Hidle lagt ned eller flyttet. På stedet står en glorete dressmann butikk.  

Siste 1 mai helg skulle jeg på isfisketur og tok turen innom en del sportsbutikker i Trondheim. Der hadde de selvsagt gjemt bort alt vinterutstyr. Muligens hadde de det på bakrommet. Men ingen hadde interesse eller myndighet til å hente det frem igjen da priser og alt selvsagt manglet. De hadde sluttet å selge maggot, og mark var ikke å oppdrive. Burde vel gravd marken selv, men i butikkene rådet en total uforstand om at alle fjell rundt den vårkledde byen nå byr på de beste periodene for isfiske. Sol på vårsnø og røyer og ørret i bettet. En periode som kanskje varer enda en drøy måned i de høyeste fjellene i nærheten.

Skal du tilfeldigvis på fisketur i september kan du oppleve det samme. Kun rester av sommeren igjen i hyllene. Godt skjult av overprisede klær i nyeste design fra 71 grader nord.

Vel og merke har vi de store sportsvarehusene i byene med vanligvis bredt utvalg. Men de er ikke egnet for gode hestehandler eller kvalifiserte råd. Tar derfor gjerne imot kommentarer om sports- og villmarksbutikker med eller uten sjel rundt i Norge og Verden...

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra turfilosofiens verdenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse