Regn som øyeblikkelig fryser fast til klær og snøen som allerede ligger på bakken. De danner en skare som kroppen akkurat bryter igjennom for hvert steg. For så å falle 5 - 50 centimeter ned for fotfeste. Severin Suveren begynner virkelig å glede seg til vinteren.


Kong vinter og sommerfjellet har sine siste kamper i fjellheimen dette året.


Av med noe klær. Vassing i 5 - 50 cm snø tar på. Særlig når snølaget har en skarehinne man akkurat tramper igjennom


En orrfugl passerer over hodene våre. Og liryper letter fra kjerrene lenge før vi er inne i vårt tillatte jaktområde. Lover godt!


En time normal gåing blir til minimum 2 på dette føret. Ingen jakting på en stund


Grønsjøen i Tydal i bakgrunnen. Vi prøver å følge rabbene der vinden har blåst vekk mest mulig snø.


Henning har plumpa. Lenge siden jeg har brukt det ordet. Trampe i et bløtt myrhull er ikke lurt så tidlig på turen


En iskald lunsj i steinura. Regnet fryser fast til klærne pga lav temperatur og kraftig vind

Etter en del tramping begynner vi begge å le. Det varer en stund og vi begynner med galgenhumoren. Det begynner og å bli ei stund siden vi så noe tegn til ryper. Og enda er vi ikke halvveis inn mot jaktområdet. Vi tyr til trøst om fin trim og god mulighet til å teste utstyr før vi ler mere. Humøret er iallefall godt. En lunsj ved elva et stykke ovenfor Grønsjøen hjelper på. Selv om det raskt blir kaldt å sitte stille. Men snart er vi endelig inne i jaktområdet. 


Noe man ikke ønsker å se. En skadeskutt elg som etterlater blodspor. Ingen tegn til at noen har tatt ettersøk her. Kanskje grunn for noen av jaktlagene i Tydal til å føle seg truffet? Regner med føret tok lysten fra eventuelle forfølgere. Det tar krefter å følge elgen helt inn hit til Blåhammaren.


Småfugler likte å fly foran oss. De få rypene som unngikk å høre oss trampe gjennom skaren fikk hjelp fra sine små slektninger

Foruten elgspor ser vi også mye tegn etter hare. Tror det er mye av den øst i Trøndelag i år. Noe som er observert på flere turer. De mange smågnagerne gir nok haren fritt spillerom. I tillegg ses rypespor flere steder i snøen. BANG - Jeg hører skudd fra Henning. 

Kanskje kommer han luskende med ei rype neste gang jeg ser ham. Selv ser jeg en flokk på kanskje 30 ryper fly på 500 meters avstand. Løfter hagla bare for å trene. Litt senere ser jeg Henning komme. Prøver å lete etter et selvtilfreds flir men han skjuler det godt bak skjegget. Når han kommer frem forteller han om en brukbar mulighet innimellom kratt og kjerr - men et skudd som ble bom. 

Nye 4 ryper flyr opp på 200 meters hold. Vi er høyere og snøen er dypere. Det er et slit der vi peser med noen hundre meter mellom oss. Henning skyter i lufta og peker. Han vil østover selv om vi var enige om å fortsette over elva og vestover. Vi møtes og blir raskt enige om å gi oss. Været er rett og slett forferdelig. Ikke mulig å komme på skuddhold så mange gangene i løpet av en slik dag. Vitsen er borte. På vei hjem bestemmer vi oss for å gå via Grønvola for iallefall å få med en topptur. Kanskje er det også lettere å gå på de forblåste toppene?

På vei opp og hjem får vi se 3 ryper på langt hold og Henning ser en hare på ca 40 meter. Da børsa løftes sitter sikringen fast. Frøset av regnet og vinden. Ved nærmere ettersyn er hele hagla full av et islag. Kanskje like greit å gi seg. Jakt i slikt vær har sjelden noe for seg. Men hva skal man gjøre når man likevel har leid hytte og planlagt tur. Begge var iallefall enig at det hadde vært en tur.


Henning med regn som har frøset fast en kappe rundt klærne og hagla


Møkkavær - ikke mer å hente i rypefjellet denne helga


Det er i motbakke det går oppover


På vei hjem går vi innom Grønnvola. En liten topp med utsikt ned i Tydalen. I motsatt retning ligger vårt jaktterreng.


Kun Severin Suveren liker seg i slikt vær. Vi forlater området i regn/sludd, kuling og ca 1+

Neste tur hit blir nok med ski på bena og mere kvikk-lunsj i sekken 

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra Sylene, Meråkerfjella og Skarvan og RoltdalenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse