Denne turen dokumenteres med et mobilkamera av gammel modell. Derfor litt dårlig kvalitet på bilder. Uansett håper jeg det kan gi deg innspill til å ta frem kartet og studere mulighetene for å legge sommerens ferietur nettopp til kystriksveien langs Helgeland. Helt fra Nordland starter med Heilhornene sør i Bindal til man passerer Børvasstindan tett før Saltfjorden finnes magiske landskap i kø. Kjører du motsatt retning vil du få øye på ting du ikke la merke til på veien nordover. Det er rett og slett et eldorado for folk som elsker utsikt og fjellturer. Og rett innenfor ligger også øde fiskevann med stor røye og ørret for den som orker å gå.


På vei opp mot toppen Holten på 837 meter over havet


Tettstedet Glomfjorden til venstre med Fykanvatnet rett bak fjorden.


Utsikt ned på Selstad med den ytre delen av Glomforden og Meløya utenfor.


På Meløya finnes også en topptur. Meløytinden på 582 moh


Du husker kanskje den fiskerike turbeskrivelsen fra Saltfjellet her på fjellogfiske. 
Å se dette landskapet igjen ga inspirasjon til en ny tur hit i sommer. Da med inngang her vest.


En fjellrype har på tross av mye snø i fjellet fått på seg sommerdrakt midt i mai

Sjekk også denne Rypevideoen (Du trenger en QuickTime player eller RealPlayer for å spille av filmen). Rypa var på 3 meters hold før den fløy sin vei men zoom på gammelt mobiltelefonkamera er ikke så lurt. Det blir bare utydelig graut. Rypa hadde markerte nok revir og ville nok ikke flytte seg unødig.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra NordlandTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse