Endelig klart for fisketur på barmark igjen. Nå er sessongen i gang for meg og Knut

Bli med på årets første fisketur til Bymarka i Trondheim. Her finner man svært mange fiskevann. De fleste skogsvann, men lengst oppe mot snaufjellet ligger også det man kan betrakte som fjellvann. Denne turen gikk til Trollavassdraget der vi ville prøve fisket i Nydammen og Holstdammen. TOFA (Trondheim Omland Jakt- og Fiskeadministrasjon) driver med kultivering av vannene i Ila- og Trollavassdraget.

Jeg hadde avtalt med kompis Knut. Kvelden før ble satt av til en liten rekognosering på egen hånd. Det ble en fin gåtur med glimt av en del ender i travel gang med parring og reiraktiviteter, i tillegg til at jeg skremte opp ei røy eller orrhøne inne i skogen. Jeg så også en elg og tusenvis av småfugler. Ingen grunn til å sitte hjemme i perioden etter at skiene er lagt på hylla. Her yrer det av liv i marka.

Likevel kunne jeg skuffende konstatere at isen enda lå på et par av vannene. Det hjalp lite at den var som slush i konsistensen og at det tinte mens jeg var der. Til i morgen ville det ikke hjelpe stort. Lettelsen var stor da jeg litt senere kom fram til Nydammen som fremstod 100% isfri. Dermed blir det fisketur med Knut i morgen 1 mai kl 07.00. Den historien fortelles i bilder.


Ender svømmer langs iskanten i skumringen


Endene liker ikke å plages - det er tid for parring og bygging av rede


Her ser vi en fargerik Krikkand-hann. Hunnen derimot er mer nøytralt brun


Litt uvanlig utsikt på vei hjem fra fisketur. Men det er altså når man besøker Bymarka i Trondheim


Fornøyd artikkelforfatter med ørret på rundt halvkiloen på første barmarkstur. Mark og dupp gjorde susen denne dangen.


Ørretens spord med blodflekker


Knut slapper av med mark- og duppfiske og årets første fisk i bagasjen


Knut er en kar som liker å gå turer i skog med mark

Så hvilken dom skal man felle over Bymarka og fisketuropplevelser? Trolla- og Ilavassdragene består av en rekke skogstjern som alle er kultivert de siste par år. Her er det virkelig brukbart. Noe antydning til gjengroing enkelte steder men absolutt spennende fiske. På denne turen fikk vi god føling med en årgang på litt i underkant av halvkiloen i tillegg til noen mindre fisker. De større er vel her de og. Alle fiskene var feite og fine og av ypperlig kvalitet. Trollavassdraget har og den positive siden at du sjelden møter folk. Håpet nå er at grunneiere med hjelp av TOFA og velvilje fra kommunen også tar tak i de gjenværende vannene i bymarka. Særlig den idylliske Kvistingen som faktisk er som et halvstort fjellvann å regne med partier av snaufjell i omegnen. Uansett er sesongen igang igjen og det er bare å komme myggen i forkjøpet og følge våren og isløsningen oppover i fjellheimen!

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra BymarkaTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse