Boken Fri mann av Per Tørmoen

Tenk deg en hel sommer, satt av til å fiske, uten forpliktelser fra jobb eller familie. Per Tørmoen realiserer denne drømmen som gnager i de fleste av oss fiskefrelste.

I denne boka følger vi forfatteren med fluestang der han fisker seg gjennom vårt fantastiske og fiskerike land. Sommerens eventyr starter i Oslomarka med myggfiske etter brunørreten, ferden videre går gjennom innlandsheiene i Telemark, med kano på Lågen og Glomma der storørretene mesker seg med døgnfluer. Den frie mannens neste stoppested er Finnmark, med røyefiske på vidda i lunefullt vær til fiske etter harr, ørret og sjørøye. En uke på Kolahalvøya med fiske i tropevarme og enorme mengder knott og mygg. Ferden sørover går gjennom Troms storslåtte natur, tørrfluefiske i de mange flotte og fiskerike elvene dette fylket har å by på. Fiske etter de store gytevandrerne på Hardangervidda avslutter denne sommerens fiskeeventyr.

Den ærlige fremstillingen og det naturlige språket gjør at vi sitter ved bålet sammen med forfatteren og svarer og funderer på de samme problemstillingene, tidsklemma, realisering av drømmer, strategier på hvordan vi skal lure de store kubbene. Fiskeskildringene gir oss innsikt i en erfaren fisker sine tanker, opplevelser og fiskemetoder, uten at det blir lange utbroderinger og fakta om fluer, teknikker eller fiskemetoder. En bok du må lese hvis du sitter med en eller annen drøm som innbefatter fiske.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra FiskebøkerTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse