Folkemassene smyger seg ned Orchard Road - det tar en dag før man venner seg til det langsomme ganglaget. I heten trykker svetten klærne mot kroppen - og jeg forstår at her er ikke stedet for å lange ut i trav. Singapore's mange nasjonaliteter samler seg rundt matstedene - stemmene summer og alt er på et vis fremmed.

Flere hundre mil vekk - ved Gare du Nord i Paris står den samme mannen og observerer tog og folk stresse for å nå hjem etter dagens arbeid. Også her så fremmed.

Noen mil lenger vest ligger London. Midt mellom Knightsbridge, Kensington og Chelsea ligger byens hippeste utested. Der kun onsdager gir en ørliten mulighet til uteliv for menig mann. Her råder en verden av penger, suksess og statusjag. Man må kjenne noen, være kjendis eller vasse i penger for å komme inn. Den samme mannen - en traust norsk kar har tilfeldigvis havnet i samme selskapet - han smiler, står der halvfull og betrakter det hele. Så forskjellig fra mye annet.

Så København. Pubkveld på de gamle norske studentstedene Vessels kro og Peder Oxe.

Alt dette - en verden av muligheter.

Tilbake i NUET - Halv ti en sommerkveld på toppen av Dalsnuten ved Stavanger/Sandnes. Mannen sitter alene nå - med blikket over fjordene, byen, Ryfylke og fjellene innenfor. Og han drømmer ikke om den store verden - han drømmer om å ligge langflat ved et krystallklart fjellvann i Norge - drikke litt, dyppe hodet under vann og glede seg over at her - akkurat her - er verdens muligheter. Og best av alt - han er ikke tvunget - han har valgt det! Det er ferien han drømmer om!

Fjellogfiske i urørt natur!


Ikke glem vi har en verden av muligheter - I Norge

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.



-


Relaterte artikler fra turfilosofiens verden



Tilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse