1.
Jeg bor like ved og har beveget meg mye i Østmarka. Jeg er veldig usikker når jeg beveger meg på islagte vann, fordi jeg har i minnet hendelsen som skjedde meg for ca 25 år siden på Svalbard. Da kalvet Hansbreen og det oppsto en bølge i isen. Jeg trodde ikke at is kan være så tøyelig!

Jeg ser at det er mange isfiskere som borer hull i isen. Ofte flere hull i nærheten av hverandre. For det første, vi som går til fots på isen, kan falle i vann, som er alvorlig nok hvis mann får nedkjølt beinet og en kan ikke skifte og varme seg snart. I tillegg er jeg usikker om isen holder dersom det er svært mange hull i et område.

Jeg har derfor et forslag om at isfiskere markerte steder der det er hull i isen, så alle kan unngå de steder, og fiskere kunne evt. gjenbruke dem.
Det er viktig etter snøfall. Enda viktigere er det når isen begynner å smelte, da isen har mindre bæreevne der det har blitt boret hull.

blir isen mer usikker når man borrer hull i den
For sikkerheten til de som kommer etter deg - Merk hvor du borrer i isen er oppfordringen fra Petter Martinsen fra Oslo. Spesielt i bynære strøk er antallet isfiskehull til tider svært stort på røyevarpene

2.
For det andre - det brukes mye ressurser på preparering av skiløyper.
Hadde det ikke vært fornuftig å ha en tjeneste med formål å opplyse i hvilken grad er det er sikkert å gå på isen. For eksempel at i dag er det trygt å bevege seg på isen for skigåere med vekt ... og fotgåere med vekt ... på de og de vannene

Vi tar oppfordringen fra Petter Martinsen til etteretning med håp om at alle monner drar! Vær forsiktig i ferdsel på isen og ta hensyn til de som kommer etter deg!

Merking med en kvist kan være en god rutine som kan gi viktig info til de som kommer etter deg på skøyter eller til fots.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra OslomarkaTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse