Sluk vs. spinner det er spørsmålet mange stiller seg

Forberedelser
Fjellvannet er middels stort, noe sivbelagt og grunt, men har ei dyprenne 5-6 meter fra land fra sørsiden. Her vet vi det står mye fisk! Lite påtrykk av fiskere betyr også at fisken i utgangspunktet ikke er så forsiktig.

Med på turen tok jeg med min far, en erfaren fisker. Han valgte spinneren Panther Martin. Den er annerledes konstruert enn de andre mest kjente spinnermerkene Vibrax, Meps og Abu Drop. PantherMartins "kropp" er festet til den roterende skjea mer mot midten, noe som fører til at "Pantern" går dypere, ideelt i dette tilfellet.

Jeg valgte Herring Jig, min favorittsluk. En ren imitasjon av en skadet fisk som svinger voldsomt fra side til side. Et tips: Ikke vær redd for å bøye sluken ytterligere, en svingende gange gjør underverker. Ørreten har et veldig grovkornet syn hvor slukens bevegelse kan være viktige enn slukens design og farge. Mer om dette kan du lese i Bjørn Berg Børresens artikkel: Imitasjonslæren


Fra en tidligere tur

Konkurransen starter
Da skulle selve fisket starte. Dette var i 5-6 tiden på ettermiddagen i lett sørlig bris. Dvs. at insektene samlet seg på vår side av vannet. Fisket så lovende ut..

Vi skulle fiske og stå på samme plass noen meter fra land og kaste rett over den dype renna i vannet. Her blir slukens største fortrinn over spinneren unytting-kastelengden. Prestisjen var nå tilstede. Vi sto noen meter fra land og kastet samtidig ut i vannet. Rett etter landing ropte vi begge: "Har fisk"! Vi fikk begge en ørret på mellom 3 og 4 hg. Ørreten var i bettet. Vi fikk to nye ørreter på neste kast, 3 og 5 hg - og slik fortsatte det.

Helt til jeg hørte: "Denne er stor". Ørreten var sterk, gikk ned i dypet flere ganger og måtte kjøres over minuttet. Jeg vasset ned og kastet den på land. Vekta viste 1,1 kg! Med kommentaren "Gå over til spinner du også nå". Vi fisket noen minutter til før alt ble dødt. Spinneren slo sluken på både kvalitet og kvantitet denne gang. Pantern dro inn 8 ørreter, sluken 7.


Jeg fikk æren av å posere..

At man må fiske om natta for å få kilosfisk er ofte en feil påstand for små og mellomstore vann. Her kan man dra inn storfisk midt på lyse dagen hvis ørreten er i bettet. Stor-ørreten kontrollerer de beste plassene for mat. Derfor: Vær forsiktig, ikke gå helt ned til bredden. Ørreten ser deg ikke, men den hører og føler deg!


Fangsten

Terningkast:

Panter Martin
Pantern: Med 8 flotte ørreter på under 30 minutter og den største på 1,1 kg må jeg bare gi den terningkast 6.
Terningkast:
Herring Jig
Herring Jig: 7 flotte ørreter på under 30 minutter og den største godt over halvkilo fortjener terningkast 5.
Terningkast:

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra utstyrTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse