De utvalgte denne gang var: Vibrax, Abu droppen, Lofty's Cobra, Mepps, Panther Martin, Atomsilda

Test av små fisk 1-3 hg
For å teste hvilke sluker og spinnere som fanger best i dette vassdraget tok jeg med Frode, en slektning og en artigkar fra Trondheim. Vi valgte ut de fire mest kjente spinnermerkene Vibrax, Meps, Panter'n og Abu Drop. Kun en sluk fikk innpass i konkurransen, Atomsilda. Jeg kunne tatt med flere sluker, men av erfaring fisker sluker som Møresilda, stingsilda, Herring Jig, Sølvkroken spesial m.fl. mye bedre på stor fisk. I tillegg ble Loftus Cobra påmeldt konkurransen i siste liten, noe pga. variasjonen, men mest fordi den hang seg fast i fingern da jeg åpnet slukboksen.


Testen foregår i et fiskevann med ørret på 2-5 hekto. Perfekte forhold og nydelig oterbris.

Konkurransen startet
6 spinnere/sluker ble altså valgt til konkurransen som skulle foregå så objektivt som mulig. Fiske med en sluk av gangen og telle opp antall poeng til slutt. Poenggivningen var som følger:
- 1 poeng: fast fisk.
- 0,5 poeng: miste fisken rett før land.
- 0,25 poeng: napp.

Hver sluk og spinner skulle få 10 kast hver. Hver omgang skiftet vi på hvilken sluk/spinner som ble kastet først.

Atomsilda var først ut og skulle prøves av Frode. Frode klarte ikke å dy seg: "haha,denne her får vi ihvertfall ikke fisk på". Jeg svarte at jeg tok med den gule atomsilda for å bevise at vi ikke får fisk på hva som helst. Sjelden har vi tatt så feil. Atomsilda overrasket oss med å ha kontakt med fisk på halvparten av alle kast. Det ble ellers forholdsvis jevnt mellom Meps, Vibrax og Panter Martin. Det store taperen ble Loftus Cobra. Kun en gang nappet det på denne. Da hadde kroken hengt seg fast i snøret. Oppsummeringen ser du nedenfor.

Terningkast:

Abu Drop
Abu Drop skoret høyest! Abu Droppen kom sterkt på slutten med tre ørreter på de siste 5 kastene.
Terningkast:
Atomsilda
Atomsilda-"du trenger ingen annen" ble den store positive overraskelsen. Den hadde med seg fast fisk og opplevde mange napp. Den har en veldige sidebevegelser som gjør den levende i vannet. Anbefales!
Terningkast:
Meps
På det gjevne. Fikk en fisk og ett napp. Mepsen er den spinneren som har tynnest kropp. Kanskje ørreten ikke ville ha bein i dag?
Terningkast:
Panther Martin
Skuffet noe. Fikk et par napp og mistet en ørret rett før land. Det er ikke godt nok.
Terningkast:
Vibrax
Vibrax ble den store skuffelsen. Mye fordi den er en av mine favoritter. Vibrax kobber og rød har vært en av mine sikkerstikk i slike vassdrag. Et par små napp holdt ikke i dette selskapet.
Terningkast:
Loftus Cobra
Loftus Cobra kom dårligst ut her. Det er fasinerende å se hvordan den beveger seg i vannet. Kanskje fisken humrer også? Litt komisk at det først nappet når kroken hang seg fast i snøret.
Terningkast:

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra utstyrTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse