Boken Fjellørret - veien til de store av Rune Lillevik

Med utgangspunkt i Hardgangervidda beskriver Rune Lillevik hva du bør gjøre for å stifte bekjentskap med grov ørret på både 2, 3, 4 og 5 kilo. Fokuset er på lokalisering av fjellvann, og all planlegging som ligger bak dette. - I mindre grad beskrives hva man bør fiske med. Her hevder Lillevik at lokalkunnskaper er det viktigste, men nevner også egne erfaringer.

Hvilken bok dette kunne blitt! Tittelen gir alene store forhåpninger, og de innledende kapitlene er gode. Stoffet glir imidlertid over i gjentagende stoff om hvor viktig det er å lokalisere øde fjellvann, studere kartet opp og ned, utforske berggrunn osv. Vel og bra naturligvis, men når det meste er sagt tidlig i boken blir de siste kapitlene et antiklimaks.

Boken har likevel periodevis god skildrende tekst og fine bilder og gir en veldig inspirasjon til å finne sitt drømmevann langt fra folk og ferdsel.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra HardangerviddaTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse