Om du har tid: Bruk noen minutter til å bedømme vannet før du fisker.

Som bildeteksten viser - å studere vannet kan ofte være både lurt og spennende før fisket begynner. I "konkurranse" med ivrige turkompiser er ikke det alltid like lett men en god rutine er å sammen sjekke utstyr og vann på en nærliggende utkikkspost før fisket starter. Her kan vaking observeres og dette hjelper også på å huske viktigheten av å nærme seg bredden med forsiktighet.

Jeg tar alltid det første kastet stående eller på huk noen meter fra bredden og prøver da å dekke områdene tett ved land. Så spres kastene mer utover. Etterhvert også stående fra bredden. Deretter varierer jeg også litt i dybde før jeg finner neste plass.

Når du så går videre langs vannet er det alltid viktig (ifølge meg) å kaste langs land foran deg som det første kastet på nytt sted. Der er det nytt  uprøvd territorium det er viktig å avfiske før din videre gange eller aktivitet skremmer fisken i området. Jeg tør påstå ganske klart at det er nettopp ved disse kastene langs land (gjerne over både dype og grunnere eller i mellomgangen mellom disse) at fisken har en tendens til å bite. Så husk det - kast foran deg.

Så hvor i vannet skal man fiske. Som nevnt der grunt vann (0,5- 2 m) går brått over til dypt vann står det alltid fisk på jakt etter mat. Dersom ikke hurtig innsveiving over eller på langs av disse overgangene hjelper så må man sannsynligvis gå dypere, variere hastigheten og være kreativ.

Når man kaster bør man som nevnt variere mellom korte (forsiktige) kast med lett ustyr i starten til kanskje større mer skremmende sluker man kan sende midtfjords med all mulig kraft og teknikk. På denne måten får man testet et større område og også variert fisket. Etterhvert vil resultatene komme og du finner ut hvilke kast og redskap som akkurat i dag gir klaff.


Er du heldig kan slike fisker bli resultatet. Her fra den ville Nasjonalparken Lomsdal og Visten vest for E6 forbi Børgefjell

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra fisketipsTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse