maria prøver fiskelykken i et lite fjellvann
Min datter Maria prøver fiskelykken i et lite fjellvann. Når hun er med tar vi oss alltid god tid.

De korteste turene går til fjæra, samt turer med min datter Maria. Da er det viktig at barna er med å bestemme. La de bruke sin fantasi og bli med inn i deres verden. Alle barn har krefter og energi nok til en fjelltur bare de får være med å bestemme. Ta pauser og ta deg tid til og betrakte det naturen har å by på underveis, så får dere garantert en flott tur.

En furu som har vokst seg rundt en gråstein
En Gråsteinsfuru viser hvordan naturen tilpasser seg sine omgivelser. Ikke alle vokser opp i en solskinnsli.

heipipelerke er av våre mest tallrike fugler. Her ser det ut til å bli flere i dette reiret
Her er heipiplerka i gang med årets kull, bare ikke gjøken kommer å blander seg inn.

Kajakkpadling
Kajakkpadling er en annen fantastisk måte og koble av på. Jeg har kjøpt en Rainbow Oasis laget i pvcplast. Den er jeg veldig fornøyd med! Fordelen med pvc er at den tåler utrolig mye, dermed kan jeg gå i land der jeg vil. På padleturer i skjærgården her ute ved Folla kommer jeg i nærkontakt med både nise, sel, oter, havørn og mange sjøfugler. Det gir en fantastisk frihetsfølelse å gli nesten lydløst i ett med havet. Det er og mulig å dra den med seg opp i de næreste fjellvannene. Det gir alltid en følelse av en strabasiøs ekspedisjon selv om turen ikke er alt for lang.

Utsikt utover den ville og vakre Svesfjorden
Utsikten nytes utover den ville og vakre Svesfjorden i Trøndelag.

kajakkpadling utenfor Buholmråsa Fyr
Padling ved Buholmsråsa fyr der man kan leie overnatting og få magiske opplevelser med familie eller større grupper


Disse er fra en kajakktur der vi hadde med oss klatreutstyr og rappelerte ned en 35 meter høy vegg.

Etterlengtet fjelltur
En av helgene ble benyttet til en etterlengtet lengre fjelltur. Soveposen, fiskeutstyret og svartkjeln ble pakket i sekken for en natt ute i det fri. Været var fantastisk med sol og skyfri himmel. Det var en god bris i det jeg svettet meg oppover fjellet men denne forsvant da jeg noen timer senere kom fram til det første vannet. Mengder av mygg og fluer surret rundt meg i det jeg sto og betraktet det speilblanke vannet. Favorittsluken en Sølvkroken Spesial kobber og rød 12 gram ble koblet på hempa. Så var spenningen i gang jeg kastet og kastet meg bortover men ikke et napp, var det for stille?

Endelig i vika i enden av vannet rykket det til, sommerens første storørret ble løftet inn noen minutter senere. Vekten stoppet litt under kiloen så nå var kveldsmaten berget. Fisken ble gjort opp umiddelbart i det varme været.

Flott ørret. Snart blir det middag
Sommerens første prakteksemplar ligger i lyngen. Snart blir det god middag.

En times tid senere var jeg fremme ved vannet som hadde gitt meg så mange store fiskeopplevelser. Det kriblet i hele kroppen for de første kastene er helt avgjørende særlig nå da det var så stilt. På det tredje kastet skjer det, fast fisk, heldigvis vil den bare gå ned mot bunnen. Minutter senere får venstre hånd et fast grep på ørreten og to lubne "hanner" ligger utstrakt i lyngen. Alt opparbeidet stress er helt borte der jeg ligger alene i sommernatten.

Svartkjelen gir sjelefred
Man trenger ikke mange minuttene med fyr på svartkjelen før alle verdens problemer svinner hen...

Jeg får vel bare oppsummere med at livet er herlig. Selv om tiden er knapp i et hektisk jobb- og småbarnspappaliv så kan selv relativt små turer gi store og varige opplevelser. Både med og uten familien. Det har vært en flott sommer.

ørret, sølvkroken og ambassadeur- snellen er udødelige motiv for sportsfiskere
En ørret, sluken Sølvkroken Spesial og Ambassadeur- snellen er et udødelig motiv - men ikke for selve ørreten

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra NamdalenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse