Stor ørret funnet livløs i vannkanten
Hva skyldes det at denne fisken endte livet og ble funnet ved bredden av et fiskevann.

Jeg gjorde opp fisken og den var allerede full av rogn som du så vidt kan se på det ene bildet. Ørreten var førøvrig fast og fin i kjøttet og uten noen ytre skader. Men vi tok likevel ikke sjangsen på å tilberede den til mat. Hvem vet hvor lenge den har ligget, og hvorfor fisken gikk av med døden.


Noen interesserte leirskoleelever ute på eventyr fant en stor fisken

Er det kanskje noen som har en god forklaring eller kommentar til dette?

Kan vel også nevne at bror min fikk en ørret på 2,4 kg i det samme vannet (se bildet under). Det er rett og slett et lite vann som produserer noen få men kraftige brunørreter.


Broderen Thomas med en flott ørret på 2,4 kg fra det samme lille fiskevannet.

En annen historie fra et par år tilbake har jeg også fra dette vannet. Da mistet jeg både markkroken og et par meter snøre under landingen av en storfisk. Selv om mine alltid mistenksomme brødre ikke trodde meg fikk jeg beviset da kameraten min Gøran noen dager senere dro opp en ørret på hele 2,6 kg. Selvsagt med markkroken og snøret mitt hengende på slep. Kompisen er kanskje ikke helt enig men jeg føler meg berettiget til deler av den fisken.

Til slutt; om du tror du bare prøve vannet en halvtime og dra opp slike fisker må du tro om igjen. Har ikke tall på hvor mange fiskeløse timer jeg har tilbrakt nettopp her. Men det er jo og noe av sjarmen med fiske...

Vel nå går det mot sommer igjen

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra NamdalenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse