En ørret som har latt seg lure av en Sølvkroken Lillauren i størrelse 12.gram.
En ørret som har latt seg lure av en Sølvkroken Lillauren i størrelse 12.gram.

Tungt raser ørreten utover, stangen holdes høyt mens jeg holder kontakten med fisken med bremsen på. Med ett bryter den overflaten og viser meg sin flotte gullfarge i et fantastisk plask. Jeg lar den få trette seg ut mens jeg finner en fin plass å ta den i land. Noen minutter senere ligger vi begge i lyngen. Årets første storørret, en komma tre kilo, hele kroppen bobler av fiskeglede og en ny pris snus glir under leppa.

Dette skjedde i begynnelsen av mai i fjor, nå er det januar og ute herjer en ny vinterstorm. Tankene glir over til drømmer om storørret. Hvordan skal man lure disse kilosfiskene som du vet råder grunnen i mangt et vann. I tillegg til tankene i denne artikkelen anbefales denne siden om fisketips til fiske etter ørret og røye

Er det slik man lurer stor ørret som disse to kubbene
Hvordan lure stor ørret som disse to kubbene?

Etter uttallige kast med mye slags utstyr i den norske fjellheimen har jeg gjort meg noen erfaringer. Før man kommer ned til et vann eller ei elv bør man ta seg tid til betrakte og studere vannet innen man starter fisket. Dette kan være helt avgjørende, mange små vann med stor fisk gir deg den største sjansen på de første kastene. Jeg tar bestandig det første kastet langs land. Står selv et godt stykke fra vannkanten avhengig av om det er myr eller berg. Før jeg i vifteform kaster meg utover. Ofte kan jeg også sitte og vente på vak før sluken kastes mot sentrum av ringene, med rask innsveiving kort etter den har brutt vannspeilet.

ørret på fisketur
Dagen reddet når man får slik ørret på fisketur

Markfiske tidlig på morran har vist seg særlig effektivt, da går gjerne storfisken opp fra bunnen og beiter helt inne ved land. Å sitte ved vannkanten med en kaffekopp, mens øynene hviler på en dupp som venter på å bli dratt under. Dette har gitt meg mange store fiske og naturopplevelser. Under dette fisket bruker jeg å sveive utrolig sakte inn slik at duppen ikke lager noen brytninger i vannflata.

alle fiskere drømmer om å fylle stekepannen med flott ørret
Morrasfiske kan gi gode resultater under ørretfiske

Under slukfiske bruker jeg aldri sluker under tolv gram, favoritten er Sølvkroken kobber/rød eller lillauren. I de senere år har jeg brukt endel sildesluker slik som herring/jig, peez 16g. Disse går gjerne dypere og med forskjellige innsveivingsteknikker har de vist seg å være utrolig effektive etter storørreten. Drømmene mine nå går til trolltjern der jeg har noe uoppgjort med en viss ørret. Men dette året skal han få oppservere meg med fluestang,så får vi se hvem som ler sist.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra fisketipsTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse