Trond er klar for å innta Bjerkreimsheiene.

På forumet hadde en av våre besøkende skrevet lovende om områdene mellom Maudal og Sirdal i Rogaland. Under tittelen "Ørret i Rogaland" og beretninger om fjellfisk over halvkiloen ble valget av helgetur relativt enkelt denne gang. Med på turen denne gang var jobbkollega Trond, opprinnelig fra Gausdal. Planen var å fiske, telte og nyte de siste rester av fiskesommeren 2004.


En fornøyd Trond - på tross av været har noen et uslåelig humør.


Kanadiske bekkerøyer

Turen begynte meget lovende med bitevillig bekkerøyer i det første vannet. I tillegg var det begrenset med nedbør, og god sikt i fjellheimen. Men når man får napp flere ganger hvert kast går noe av spenningen ut etterhvert. Prøvde også ut den nye spesial sluken til Sølvkroken (Exclusive serien). En samtale med Sølvkrokens produktutvikler sa at særlig den brunspraglete sluken avbildet under, og den med litt gull i seg er bedre enn de tradisjonelle Spesial utgavene. Uansett en påstand det kan være vanskelig å finne det endelige svaret på.

 
Ikke alle sluker er vakre, men Sølvkroken exclusive matcher høsten i fjellet.

Fargene i bildet over gir assosiasjoner til høst i fjellet. Dager med tåke og regn, klarvær og sol eller vind som uler over barmark for siste gang på noen måneder. Uansett er de utrolig vakre rød-, gul- og oransje fargene godt synlige overalt i fjellet på denne årstida. Selv på iskalde dager som denne kan man finne skjønnhet i det karrige landskapet.


Rolige bevegelser og en spinner i slike myrbekker gir ofte fast fisk.


Trond med resultatløse kast i den stilleflytende elvedammen.


Været og også fisken har slått seg helt på vranga. Søkkvåte vender vi nesa hjemover.

Det er ikke alltid verdt å trosse været og livet som teltboer. Med byen og ei varm seng med "nogo attåt", ble vi begge enige om å gjøre vendereis. Ikke vanskelig å forstå når du ser bildet under, eller tenker på hva "nogo attåt" er.....


Noen ganger er ikke fjellivet verdt en overnatting.  

Det ble derfor en kort turbeskrivelse denne gangen, men av og til bommer man. Enten på været, området eller kanskje også dagsformen. Vi har uansett bestemt oss for å utforske området mer ved en senere og bedre anledning.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra VestlandetTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse