Heilhornene med sine 3 karakteristiske topper

I øst ses Oksvasstindene, Børgefjell og andre grensefjell der de rager i horisonten, mens man i de andre retningene har den sørlige Helgelandskysten med sagaøya Leka, Torghatten, De syv søstre og et uttall fjorder som brer seg inn i landet. Fjordsystemene er tallrike og krongler seg i alle retninger. Bindalsfjorden er kanskje mest kjent. Hjemsted for de vakreste båter som noengang er laget i Norge - Bindalsbåtene. Når man ser en Bindalsfæring med de rette formene forstår man hvorfor båter døpes med kvinnenavn...


Fra dette stedet går stien til høyre for toppen, og rundt på andre siden.

En topptur hit er tilrettelagt og man følger en godt merket sti hele veien fram. Likevel er det få som tar turen innom her. Blant de mye høyere toppene i blant annet Jotunheimen kryr det derimot av folk i alle aldre. Selv liker jeg det bedre her hvor de eneste besøkende jeg møter er 3 fotturister fra Holland og et ungt par fra Oslo. Det er akkurat passe, og da blir det også muligheter for en god prat med de man møter. Turistene fra Holland var veldig hyggelige (de fra Oslo og forøvrig), og i det varme været var frisk appelsinjuice fra en Nederlandsk termos akkurat hva som behøvdes for nye krefter videre.

Turistene hadde mye erfaring fra fjellturer rundt i hele verden, og dette var andre gang de var i Norge. Selv om de aldri kom seg helt til toppen denne dagen fikk de det de var ute etter; vill natur, stillhet og godt vær.


Langs riksvei 17 kommer du til følgende kryss. Her kan du ta avstikkeren til Gutvik og Leka - eller andre veien til fergeleiet Holm i retning Brønnøysund

Ankomst til denne perlen er via riskvei 17 der startstedet ligger midt imellom tettstedet Foldereid i sør, og fergeleiet på Holm i nord. Tett ved ligger også Heilhornet turisthotell hvor du kan få kjøpe kart, proviant og få litt informasjon. En kilometer nord for hotellet starter stien opp og turen opp tar mellom 1,5 - 4 timer alt etter hvor raskt du går. Dersom du tar lange pauser må du beregne mer tid.


Kong Vinter regjererer deler av året over Heilhornene

Selv besøkte jeg toppen på en varm sommerdag da lufta var disig. Best oppleves nok utsikten en klar septemberdag i godvær. Bare tåka holder seg borte ser man likevel vidt i alle retninger og jeg har laget en bildemontasje med utsikten man har til alle kanter.

Dersom du har planer om å se mer av Helgeland og den sørlige nordlandskysten, ja da passer det godt med en topptur til Heilhornet.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra NordlandTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse