Var det likevel stor fisk i dette fiskevannet
Et kjent vann kan gi overraskelser - som dette fiskevannet på Fosen

Overraskelsen
I midten av august tok jeg nok en tur til Fosenhalvøya for å prøve fisket. Jeg tenkte å gå en lang tur for å besøke noen øde fjellvann midt på Fosen. En av de første vannene jeg kom til var ei lita grastjønn. Dette vannet hadde jeg imidlertid fisket i før, og jeg visste at det var småfisk der. Jeg hadde tross alt merket vannet med svart farge på kartet da jeg var liten gutt. Merking av vann var noe jeg syntes var veldig morsomt som unge. Da jeg var liten brukte jeg å fargelegge vann etter hvor stor fisken var. Gul farge betød stor fisk, oransj var middels, rød liten og svart fortalte at vannet huset dassfisk på toppen 1 hekto. Her var det altså dassfisk og ingen vits å stoppe.

På vei forbi vannet merket jeg liten aktivitet i vannet. Ingen ørreter vaket nå i den mest hektiske tiden på året, uvanlig til å være ei så fiskerik tjønn. Jeg stoppet og stirret på overflatevannet. Ingen tegn til liv. Når jeg tenkte etter, hadde jeg ikke sett noen vak året før heller. Ja det var faktisk ganske lenge siden jeg hadde sett småfisk hoppe her. Jeg hadde rett og slett avskrevet dette vannet de siste 10 årene. Jeg ble med ett ganske ivrig og fant frem stanga, selv om jeg sa til meg selv: "Her er det ikke ørret lenger, et grunt vann kan lett bånnfryse om vinteren." Jeg slengte på en Vibrax kobber med røde prikker, perfekt til å kaste i sivet.

Spinneren var på vei mot land, bare få meter igjen. Jeg sveivet saktere inn, noe man kan tillate seg med Vibrax-spinnere. Denne typen spinnere går rundt med veldig lav innsveivingshastighet og likevel høyt i vannet. Rett før land bet den og overraskelsen var stor, for jeg hadde ikke engang satt på bremsen. Ørreten var tydeligvis like overrasket som meg. Det tok tid før den skjønte hva som skjedde og jeg kunne vippe den på land. Vekta viste at den var godt over 9 hg! Lite hode, men feit og rund. 

ørret fra myrvann
Ørret tatt på Vibrax spinner i det avskrevne vannet

Jeg tror forresten det er bedre å fiske med små spinnere enn store spinnere uansett hvilken vektklasse av ørret man sikter til. Store spinnere blir som å bruke en øyenstikker som flue, det blir unaturlig. Utfordringen med å komme ut til fisken slapp jeg i dette lille vannet.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra FosenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse