Magisk tur inn Vistenfjorden og opp strauman til lakselvvatnan i Lomsdal-Visten Nasjonalpark Foto: Christian Tørriseng


Dette ble også kjernen i den nye nasjonalparken som ble vernet så sent som 29.mai 2009. Lomsdal-Visten Nasjonalpark som ligger midt i herlige Helgeland og knytter havet til fjellene. Med på turen var en gammel nordlandsbåt, en sliten gitar og turkompisene Sigmund og Sverre Walter.


Vi forlater det koselige handelsstedet Forvik i Vevelstad kommune


En pause et stykke inn i fjorden der Sigmund tester en naturlig vannsklie

Bildet over var en av flere spennende opplevelser på vei innover den ville fjorden. Fiske, utsikt til ville fjell og fosser som denne. Bildet over har vi også på film og det er et makeløst skue å se Sigmund seile ned hele fossen i blanke messingen. Etterpå var den kanskje ikke like blank men tvertimot med noen fine hakk og sår velegnet å sitte på i en trebåt videre innover den veiløse fjorden.


Sigmund studerer nasjonalparktavla der fjorden slutter og strømmene begynner

Inn hit kan man ta rutebåt og gjerne bringe med egen kajakk for ferd inn elvene/straumene mot nasjonalparken. Bak Sigmund vises også gården Bønå der de i dag driver utstrakt villmarksturisme. Blant annet utleie av kajakk til ferder inn straumene.


Det er vel lenge siden Nordlandsbåtene trafikkerte disse elvestrømmene


Det er magiske timer rundt midnatt i det øverste Lakselvvatnet

Vel oppe var det magiske nattetimer med hele fjellriket rundt oss


Sjøørretfisket er godt, men ser det er kommet strengere reguleringer de siste årene

Fjorden, straumene og vannene er spennende på disse kanter med både ferskvannsfisk og saltvannsfisk i skjønn forening. Selv så vi stor laks, og fikk noen fine sjøørreter ute i fjorden. I ettertid har jeg registrert at sjøørretfisket er blitt strengere og strengere regulert. Du bør derfor sette deg inn i fiskereglene før du væter snøret i disse trakter. Det er selvsagt også naturlig å gå videre inn i nasjonalparken og møte Vistmannen og Vistkjerringa eller andre øde topper og vann i omegnen. Lomsdal Visten Nasjonalpark er et eventyr...


En fornøyd artikkelforfatter tilbereder sjøørret


Sverre Walter gaper over godbitene fra Vistenfjorden

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra NordlandTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse