En flott ørret lot seg lure på en av sesongens første turer.

Datoen er 3 juni og jeg er på vei til et herlig fiskevann i Namdalen. Himmelen er blå, men det er en kald trekk fra sørvest. Forventningene er store i det jeg nærmer meg vannet. Det må vel være 15 år siden jeg første gangen var her. Setter meg på en topp for å overvåke situasjonen før jeg begynner fisket. 2 fine ørreter er oppe i overflaten i løpet av noen minutter. Jeg åler meg ned til vannkanten, og fisket er i gang. Ett kast, to kast, etter tretti stopper jeg. Ikke et napp.

Jeg trekker meg tilbake og nyter en kopp kaffe. Spenningen begynner nå og avta noe. Skifter over til spinner. En ABU-droppen 12 gram, blank og blå. En fargekombinasjon som er bra tidlig i sesongen. Enda en fisk bryter overflaten bare 10 meter fra meg. På det andre kastet sitter den. Storfisk... jeg jubler inni meg. Tankene svirrer helt til København der brutter`n sitter på en skolebenk. Du skulle vært her nå. Den smellfeite ørreten sitter godt er to ganger oppe i overflaten og slår. Nå kommer den kritiske fasen der den skal på land. Jeg er dritnervøs for å bruke et trøndersk uttrykk. Denne første store ørreten i ny sesong betyr liksom litt mer.

En enorm glede bruser gjennom kroppen idet høyre hånda klemmes over nakken og inn i gjellene. Legger meg ned i den tørre lyngen og nyter øyeblikket. Livet er herlig når naturen kan gi slike opplevelser. Hjemme vet jeg hele familien kan ta del i fangsten gjennom en nydelig middag.


En ørret på 1,4 kg er ikke å forakte på en av årets første turer...

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra NamdalenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse