Med så gode råvarer har man alle forutsetninger for å lykkes.
Med så gode råvarer har man alle forutsetninger for å lykkes.

Man starter dagen med en god frokost, før turen går opp i fjellet på en kombinert fiske og bærtur. I sekken som skal være så lett som mulig, pakker man det nødvendigste + noen uvurderlige ingredienser til matlagingen. Dette er et punkt mange overser og min oppfordring får bli. Slutt med det, og lag skikkelig mat på tur!

Nyplukkede rørte multer smaker himmelsk på fjellet. Her er mer enn nok for en dag.
Nyplukker rørt multe smaker himmelsk på fjellet. Ta med sukker og smør og noen grove brødskiver så vil både bjørn og ulv oppsøke deg for å smake :-)

Et ferdigoppskjært brød er perfekt som basis til lunsjen og kveldsmaten, som helst ikke skal ta alt for lang tid i forberedelse. Som pålegg er det ingenting som kan måle seg med selvplukkede bær, og det eneste man trenger å tilsette er sukker før man rører det til syltetøy. Min egen favoritt er multer. Disse smaker himmelsk når de er helt ferske. Spesielt om du har funnet rødlige bær. Men også blåbær er utrolig godt på tur. Er man riktig heldig, eller kjenner stedene hvor de vokser kan også markjordbær eller bringebær brukes. Dette er ingen høyfjellsbær, men på veien opp kan man finne de rette stedene.

Etter dette kommer middagen, og hva er vel mer naturlig enn å bruke fjellfisken som i dette tilfellet er ørret. På denne turen var jeg så heldig å få flere av sorten, og dermed ligger forholdene godt til rette for et herremåltid. Med meg i sekken har jeg velprøvd tilbehør, som er enkelt, godt og billig. Det er en smørklatt, sjalottløk, paprika og rømme + min egen krydderblanding. Annet tilbehør kan være tørket sopp eller sopp på boks, fløte, vanlig løk e.l. Men hvis du vil ha det enkelt så følg disse 10 steg til en fantastisk middag.

1:   Fisk en ørret eller røye.
2:   Filiter stor fisk, eller bare sløy små fisk. Fjern hode og spord.
3:   Tenn et bål eller start opp ditt kokeapparat.
4:   Ta av det ytterste laget av sjalottløken og skjær den opp  i biter. (En nettingpose (ca: 10 stk) er mer enn nok for en familie eller gjeng).
5:   Kutt en rød paprika i relativt små biter (ikke for små biter).
6:   Smelt smør i en stekepanne, og stek løken og paprikaen i den.
7:   Hell stekepannens innhold over i en kasserolle, og hold den varm.
8:   Stek den rene og beinfrie fisken i panna.
9:   Når fisken er ferdigstekt, hell 1/3 l. lettrømme opp i kasserollen med løk og paprika, og rør rundt, uten å koke.
10: Server det hele mens alt er varmt, men med friskt og kaldt fjellvann som tilbehør.

Rømmen has nå i sammen med paprikaen og løken, mens din ørret er stekt ferdig.
Rømmen has nå i sammen med paprikaen og løken, mens fisken er stekt ferdig.

Velbekomme, og del gjerne dine favorittoppskrifter med oss og leserne her eller på siden Roger's turmat der mange har kommentert før deg.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra turmatens verdenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse