Generelle vaskeråd
Vask på lav varme, med et vaskemiddel uten enzymer, bleke- eller skyllemiddel
Vær forsiktig med for sterk sentrifugering! (bruk laveste nivå)
Stryk på laveste varme!
Ved bruk av tørketrommel, ikke bruk høyere temperatur enn anbefalt vasketemperatur (< 40 grader)! Vær også forsiktig med for mye bruk av vaskemiddel!

Hvilken impregnering:
Gore anbefaler Granger's XT impregneringsspray. Det finnes mange merker og etterhvert finnes de i enhver sportsbutikk. Hensikten med impregnering er å opprettholde plaggets vannavvisende evne. Etter mye bruk av klærne merkes det at de suger til seg mer vann enn da de var nye. Impregneringssprayen hjelper altså mot dette. F.eks er Granger's XT er en vannbasert fluorkjemisk blanding, uten sterk skjemmende lukt.

Hvordan bruke impregneringen:
Heng opp plagget på en kleshenger eller lignende mens det er fuktig. Spray impregneringen på det fuktige plagget fra ca. 15 centimeters avstand. Vær ekstra nøye med å spraye sømmer og andre steder hvor det stoffet er inndelt (eks. rundt glidelåser etc.) Stryk klærne tørre ved laveste varme, eller la det henge å tørke. Husk å se vaskehenvisningene for plagget når det gjelder all vask, tørk, stryking, etc.

Andre tips
Heller ikke Gore- tex klær er uslitelige. Ved mye og hard bruk slites klærne. En annen sak er at det finnes flere typer gore- tex. For fjellbruk, anbefaler vi 3- lags Gore tex, uten noe slags mellomlag festet til goretexdressen innvendig. De fleste Gore- tex merker har gode garantier, så dersom noe er feil, så klag! Eksempel på klageårsak er f.eks en punktert membran i klærne. På stedet du kjøpte klærne, eller en sportsbutikk, skal du få hjelp til reklamasjonsprosessen.
Det finnes også reperasjonsett, som kan kjøpes/ bestilles fra vanlige utsalgssteder. Disse reperasjonsettene er gode for fiksing av små rifter, hull e.l som skulle oppstå

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra utstyrTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse