Hærlige august Foto: Øivind Mollan


Med sønnavind og varmt vær er det topp å være på fjellet. Mye på grunn av at sønnavind er et sikkerstikk for godt fiske. Ved fjellvannet tok jeg frem en 22-grams møresild denne gang. Egner denne seg til fjellfiske? Hvor stor er fjellørreten før den tar slike "sjøsluker"? Mange blir nok overrasket over svaret. Det trenger ikke å være en kilosørret. Selv ørreter på 4-5 hekto hugger gjerne på disse. Men det er viktig at du IKKE sveier inn med jevn hastighet. Sluken må forestille en fisk som er skadet så ørreten tar denne for "lett match".

På det tredje kastet sitter den! En hærlig feit ørret som gir kamp underveis. Og møresilda var slukt.

Ingen napp på de neste kastene. Ikke uvanlig det, men trua på nye napp beholdes. Det går noen timer og himmelen mørkner i tunge skyer. Det brygger opp til væromslag og tordenvær! Dette er alle muligheters mor. Væromslag fra sønnavind til tordenvær og styrtregn.


Væromslag i sikte. Foto: Øivind Mollan


Hvilken mulighet! Jeg venter til regnet kommer. Mindre enn 30 sekunder senere er det styrtregn. Snakk om godt fiskevær! Her forventes det hugg. I slike øyeblikk er ørretene på vakt da mange insekter faller ned på vannet som en del av regndråpene.

Ingenting skjer på første kast. Hva skjer? Hadde forventet napp tvert. På andre kast sitter den. Hærlig! Men mister den noen meter fra land. Kaster ut på nytt, men nei ,sitter fast! Roter bort noen minutter. Har ingen reserve av møresilda og ønsker å beholde denne. Prøver å slite løs sluken fra flere vinkler. Roter bort noen minutter til og sliter bort sluken. Hvorfor akkurat nå. Nå fosser regnet ned så kraftig som jeg knapt har opplevd det før på fjellet.


Tiden rotes bort. Foto: Øivind Mollan


Det fosser så kraftig at det er krevende å få satt på ny snurr og sluk. Noen minutter til går. Får satt på ny sluk, en Herring Jig, men da stopper skybruddet. Det har gått ca 20 minutter. Det blir helt stilt. Ikke en krusning på vannet. Tidenes mulighet ble kastet bort. Det var som å bomme på alle skuddene på standplass på siste skyting. Arg.

Fisket ender der og neste dag i sol og nordavind prioriteres bærplukking.


Fjellet byr på så mangt. Foto: Øivind Mollan


Nok til flere multesmoothie her. Mer info om multer finner du ved å klikke herFoto: Øivind Mollan

Litt trøstespising av multer blir det nok etter det mislykkede fisket under væromslaget

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra multeplukkingTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse