Resultatløst på dagtid i det fiskerike reguleringsmagasinet Gjevilvatnet

Jeg er ved inngangsporten til Trollheimen. Jeg er i et av vannene i Norge med størst ørretstamme - Gjevilvatnet. Det siste store trollet ble fisket i 2008 og var på hele 11,5 kilo. Med utstyr for lett innlandsfiske er jeg spent på hva som møter meg i dette store vannet. Men først må jeg vente noen timer til senkveld.


Gjevilvatnet er verdt et besøk både sommer som vinter. Vinterstid bør du imidlertid orientere deg om isforholdene. Reguleringen gjør at dette vannet kan være lunefullt.

Etter en tur i naustet hos lokale fiskere ser jeg at det stort sett henger svarte sluker og spinnere. Ofte et godt valg nattestid. Jeg legger bort de fargerike slukene og ser at jeg heldigvis kan trekke frem en 10 grams Møresild svart og blank og et par Herring Jig også i svart og blank fra slukboksen.


Lokalkunnskap i fast form

Kveld blir til senkveld og vi drar ut igjen og dorger. Vil det løsne mot midnatt?


Kvelden er ennå ung

Tiden går men fisket er fortsatt tregt. Skal vi vende tomhendt hjem fra selveste Gjevilvatnet?


Kveld blir til natt

Ved midnatt bryter det løs. Bremsa går! Og pulsen stiger i takt med utras. Dette er moro! Da den blanke ørreten nærmer seg båten oppdager vi at vi er uten håv. Ergerlig. Fisker jeg fra land trenger jeg ikke håv, men i båt.. Ørreten er av det grove kaliberet, og da jeg litt for utålmodig prøver å løfte ørreten ombord i båten sliter snøret. De aller fleste fiskere har kjent denne følelsen. Jeg tipper du har kjent denne følelsen. Jeg trenger ikke å beskrive den.

Det tar tid, men vi klarer å riste av oss skuffelsen og etterhvert biter flere på. Ikke av samme kraft og størrelse, men makan til blank og fin ørret er ikke hverdagskost.


Endelig ble det fisk!

Det blir flere fisker den natten. Sjelden har jeg opplevd så markant forskjell på dag- og nattfiske. Skal du fange troll her, må du nok belage deg på sene nattetimer. Og en våkenatt i juli på Gjevilvatnet lar seg høre.


Fantastisk kvalitet

Gjevilvatnet og Trollheimen er et fantastisk område og en nasjonalpark her er under vurdering. Søk på Google og du vil finne informasjon om kart, fiskekort m.m. God tur! Du kan ellers finne flere gode turer og artikler fra området her på fjellogfiske

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra TrollheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse