Det er hærlig å sitte ute en mørk septembernatt. Garnene er satt og jeg har tilgang på store markklyser. Jeg vet hvor fisken siger inn mot land. Flere år med kultivering og garnfiske har gitt meg denne kunnskapen. Nå sitter jeg med sportsfiske hatten på.


Hodelykt er et must om natta


Marken må ikke bli kald

Det skjer ikke all verdens på markstanga denne gang. Marken er spist og en nattevandrer har forsynt seg. Godt gjort. På tide å krype til teltet.


Det er tidlig morgen og på tide å dra garna. 4 garn hver på 28 omfar skal trekkes. Med 28 omfar er det liten sjanse for å dra inn rugger. Ruggene må få leve for å heve bestanden. Jeg tenker at vi har samme målgruppe jeg og ruggene.


Kultiveringen begynner å gi resultater

Garnfiske forbindes ofte med grådighet. -Og griskhet. -Og fiske etter de store grove ørretene som holder bestanden nede eller i sårbare vann med lite etterproduksjon. Dette er de klassiske fellene som ødelegger et vann og som gir mange konflikter.

Men garnfiske kan også føre til bedre fiskekvalitet! Dette betinger at du fisker på gjennomsnittsstørrelsen og noe under. Foretrekk vann med gode gyteforhold og vær sikker på at dette ikke er et sårbart vann. Dette kan gradvis føre til større og feitere fisk etter noen år. Noe både du som garnfisker og sportsfisker vil sette pris på .En vinn-vinn situasjon.


Prøvde meg på et undervannsbilde


Det nyeste garnet er også raskesk å greie


Noen av ørretene floker seg inn i garnet. Her kreves også tålmodighet


Disse øretene står seg minst 4-5 måneder i frysern

Resultat blir bra. Her er det mye fisk. Og jevnt over større enn for bare et par-tre år tilbake. Garnfiske kan gi sportsfiskeren bedre dager på fjellet og ikke motsatt.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra fisketipsTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse