Med på turen krysser du deler av norges 8 største bre. Makeløst...


Rett før ankomst Kjennsvatn lettet tåka

Anleggsveien rundt Store Akersvann og Statkrafts reguleringsanlegg har grei grus- standard og tar deg flere mil inn i området. Vel inne ved oppstartsstedet har du brukt drøye timen fra Mo i Rana med bil. Her er du ikke langt unna de svenske skisportstedene Tärnaby der idrettskjendiser som Anja Pärsson og Ingemark Stenmark er fra. I disse skogene kan du og finne armbrytarskan från Ensamheten som ble kjent og i Norge som verdensmester i håndbak. Selv skulle vi bryne oss på mer kjente krefter. Et fjell som steg frem fra tåkehavet akkurat idet vi nærmet oss.


Oppe på Kjennsvasshammaren - det første platået, ser man brearmen som skal krysses

Turistforeningens merkede sti fører inn til den nordligste armen av Okstindbreen. Herfra anbefaler turistforeningen breerfaring eller guide for turen videre. Dette er Nord-Norges 3 største og norges 8 største bre. Er det lite smelting vil det og være mulig å krysse nedstrøms breen der en mellomting mellom bekk og elv renner i retning øst. Er du usikker og ønsker best mulig oppdatering om rute, forhold og eventuell guiding anbefaler vi nettsidene til Hemnes Turistforening.


Uten nysnø oppå går det greit å finne veien mellom sprekkene - men isbrodder er nødvendig


Været kunne ikke vært bedre, rundt 15 grader og sol


Kun den siste harde kneika igjen og større deler av Okstindbreen kommer til syne


Endelig oppe - med utsikt nordøstover

Så var vi der. Oppe på Oksskolten med sine 1916 meter over havet. Her Hemnes Kommune stolt huser Nord-Norges høyeste fjell.


Mellom tåkebygene på tur ned fikk vi av Træna og Helgelandskysten. Kameraet slet mer med å oppfatte det enn øynene.

Vel nede kastet 6 nakne mannfolk seg ut i et iskaldt Kjennsvann. En perfekt slutt på en herlig dag i fjellet. Vi brukte 4 timer opp. 2 timer og 20 minutter ned. Helt ålreit når opptil flere i følget aspirerte til Severin Suveren. Får du først opplevd Oksskolten i godvær vil du aldri angre...

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Annet stoff fra NordlandTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse