Ut av sofaen eller godstolen! For den som har ambisjoner om å plukke et spann med multer er det ingen tid å miste. Norge rundt bråmodnes multene i varmen i juli og august. Ta vare på de stolte tradisjonene med å sikre multekremen til jul.


Fjellets gull - selv vikingene fant denne bæra dyrebar.

For de ikke helt erfarne multeplukkerne kan noen nyttige tips nedenfor sikre multekrem til jul.Hvis du skal gå i ukjent terreng kan det være greit å vite at multene trives best i nærheten av vann. Studer derfor kartet nøye før du drar. Finner du små bekkedaler, elver eller vann vet du hvor du bør gå.


Multer liker seg ved vann


Det er stor forskjell på når multene modnes i hellinger mot sør og hellinger mot nord. Hellinger mot nord modnes gjerne 1 til 2 uker senere. Er du sent ute bør du peile deg inn på riktig helling på kartet.


Denne karten modnes på en dag i varmen

Det er mange gode områder i Trøndelag for multeplukking. Meråker, Tydal, Lierne og Rørosvidda er sikkerstikk. Det er ellers stort sett gode multeforekomster i våre nasjonalparker. Det gjelder å finne sine egne multerom. Multene står ofte på samme plass år etter år..God tur!

For mer om multer se denne artikkelen:
Multer - fjellets gull

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra multeplukkingTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse