Kvalitetsmiddag ble ordnet med denne flotte fangsten.

Nok en gang hadde jeg hytta som utgangspunkt. Jeg dro opp allerede i begynnelsen av juni for å utføre en del arbeider på hytta. Ole skulle komme etter, og vi skulle prøve fisken den 13., 14. og 15. juni. Vi hadde forutsett at røyene ville være spesielt bitevillig midt i juni. Temperaturavhengige som de er. Var nok litt spent ettersom våren kom så seint i fjellheimen i år.


Nydelig utsikt med Rondane midt imot.

Etter noen dager med beising, ble trangen til å prøve fiskestanga altfor stor. Jeg gikk bort til hyttenaboen og ba'n på fiskemiddag, men forutsetningen var at han måtte bli med å fiske'n sjøl. Hyttenaboen tok tilbudet og ikke lenge etter satt vi i båten med snøret uti. Spenningen ble utløst med 2 ørreter og ei smellfeit røye på under en time! Det bar rett tilbake til hytta for å klargjøre årets første fjellfiskemiddag. Røya ble servert som seg hør og bør, surret i rømme, med sitron, agurksalat og en god hvitvin.


Brukbar fangst på dag 1


Snøen lå ikke langt unna.

Tekstmelding ble sendt Ole med følgende melding. Jeg tror vi kommer til å treffe bra!

Ole dukket opp direkte fra bjørnejegerkurs på Vågåmo på lørdagskvelden. Det ble planlegging, klargjøring av utstyr og litt mimring utover i de små timer. Utpå formiddagen på søndag var vi klare, og ikke minst svært spente. Det gikk ikke lange stunda før Ole hadde den første røya i båten. Litt etter skjer det. Stanga til Ole står som en "bågå", hvorpå han utbryter; "denna er det nok litt størrelse på!" Etter en liten kamp, lå den første kilo'srøya i båten. Ikke lenge etterpå var det min tur. Også denna måtte være godt over snittet. Etter enda en kamp og litt list, lå nok ei smellfeit røye i håven, og vekta stoppet på pene 850.


Det ble ny røyerekord for Ole, en røye på drøye kiloen!

Dagens fangst var av det brukbare slaget. Åtte fine fisker i sekken, og fiskemiddagen sikret.. Vi gikk mot rømmesurra fjellfisk, sitron og agurksalat med hvitvin. En ivrig selvbygger av en hyttenabo,.. ble bedt på festmåltid den kvelden.


Hyggelig med sommerhareunger rundt hytteveggen.

Også på dag to klarte Ole det mesterstykke å få enda ei kilosrøye i håven. Tre så fine fisker var absolutt godkjent, men det skal også innrømmes at det gikk litt tregere etter den siste ruggen. Vi konkluderte med at det helt store fiskebettet vil la vente på seg enda en uke.


Nok ei kilosrøyee på Ole, og ledelse i "Dølens" fiskekunkurranse i røyeklassen

Både Ole og jeg er godt oppe i åra, drøyt 60 pluss. Vi hygger oss med en av våre favoritthobbyer, men vi er begge svært takknemlige for å kunne oppholde oss i en slik fantastisk natur. Fjellet så tidlig på sommeren er bare helt fenomenalt. Det spirer og gror. Jeg lytter spent til toner av "Nordens nattergal", blåstrupen. En sanger helt utenom det vanlige. I tillegg spilte orrfugl'n både tidlig morgen og seine kvelden, mens sommerharungene gresset i litt karrig jord rundt hytteveggen.

Nok en hyggelig fisketur i fjellheimen gikk mot slutten. Ole er også en dreven elgjeger. Avslutningsmiddagen bar preg av det. Det ble elgbiff med løk, og vinen skiftet farge til rød. Takk for noen fine dager Ole!

Friluftshilsen,
Arne Hjelmtvedt

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse