Nautgarstind en god og kald vinterdag er et vakkert skue

Også i år har jeg oppholdt meg mye i fjellheimen. Når jeg snakker om fjellheimen, så blir det for meg den vakre Huldreheimen helt på grensen mot Jotunheimen. Det har vært en kald vinter, men jeg er så heldig at jeg gleder meg over det. På hytta hos meg, har vi ved flere anledninger sett at graderstokken har beveget seg i retning av 30 blå. Nede i bygda, på et såkalt kuldepunkt, har graderstokken faktisk vist under 40. Årsrekorden er sågar under 46!


Stålsetrene med flotte omgivelser mot Muen

Fuglene har nok hatt en forholdsvis tøff vintersesong. For å gjøre mitt for disse hyggelige skapningene, har jeg spikret og satt opp fuglebrett. Gått til innkjøp av meiseboller, solsikkefrø og kokosnøtter med en fett- og kornblanding. Jeg kan love at fuglene responderte. Denne vinteren har det virkelig vært liv og røre rundt hytta. Jeg er svært fornøyd med min "gode gjerning", og har kost meg med å følge med disse svært så hyggelige skapningene.


Toppmeis


Gråsisik


Lavskrike under landing i kokosnøtta

Som vanlig har jeg også vandret mye i terrenget og kikket etter rype og skogsfugl. Må si jeg er litt bekymret for disses vedkommende. Derimot har jeg sett mindre rev, men mye hare. Nå på senvinteren kan jeg imidlertid meddele at jeg har sett en del spor etter både rype og skogsfugl.

Hvordan står det så til med smågnagerne? Her er jeg mer optimist. Det er absolutt bedring å se. Jeg har ikke unngått å legge merke til masse musespor i snøen. Ikke bare det at jeg har sett spor, men jeg har stadig vekk sett mus som piler oppå snøen også. Joda, jeg er dempet optimist.


Vakre omgivelser i Heidal/Huldreheimen her representert ved Glittertind

Ellers vil jeg slå et slag for statskanalen NRK. Sist tirsdag tok jeg meg tid til å se på "Ut i naturen". Det var villaksen som ble saumfart i dette programmet. Du verden for et program - og for noen fantastiske bilder! Det er en grunn til at jeg har begynt å kikke på fiskeutstyret alt. Jeg har faktisk kjent den gode kriblinga. Snart er det skikkelig vår

Friluftshilsen,
Arne Hjelmtvedt

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse