Stolte jegere som får prøvd seg i det barske høyfjellet ved Finse. Foto: Tor Bach fra WildX

Da dørene på Bergens-toget gikk opp Finse stasjon torsdag kveld var overraskelsen stor for 12 ungdommer i tilknytning til Antirasistisk Senters frilufslivsprosjekt Wild X måtte hoppe ut i snøføyka og 5 stive minusgrader. Etter å ha ankommet Ulvik fjellstyres utleiehytte, Finsebu, kom varmen i kroppen og forventningene til helgas jakt- og ledersamling var store.


Det var flere enn Wild X sine deltakere som frøs

Utgangspunktet for turen er Norges Fjellstyresamband og Wild X samarbeid om rekruttering av ungdom til jakt, fiske og annet friluftsliv. Ledersamlingen var et nytt tiltak i det flerårige samarbeidet organisasjonene imellom. Tidligere i år har samarbeidet resultert i både gjeddefiske i Engerdal, grottevandring i Lom og topptur på Galdhøpiggen. Tiltakene er støttet med friluftsmidler fra Direktoratet for Naturforvaltning.


Ved Hardangerjøkulen var vinteren allerede kommet

Da sola neste morgen lyst rødt over Hardangerjøkulen var med ett en ellers morgentrøtt gjeng parat til å jakte etter både fugl og hare. Etter å ha skrevet ut jaktkort orienterte Fjelloppsyn Harald Normann Andersen om småviltjakta på statsallmenningen i Ulvik. Et fint lag snø gjorde det ekstra spennende å følge de mange sporene, men gjorde det vanskelig å bevege seg på isete underlag.


Kim - en ivrig jeger i vinterfjellet

Allerede første dag hadde forventningene til vinterfjellet slått til og jegerne hadde fått ryper i sekken. Snøfallet i løpet av natten hadde gjort det verre å ta seg fram i terrenget på lørdag, men det la ingen demper på jaktlysten. En hare måtte gi fortapt og vandret til andre jaktmarker lørdag ettermiddag. Lørdag kveld og søndag ble tilbrakt innendørs til å planlegge neste års program for Wild X, og godt var det da snødrevet ingen ende ville ta. Turen fra hytta til stasjonen tok lengre tid en planlagt da snødrevet lå tett, men NSB ankom i rute og fraktet 12 fornøyde ledere hjem fra vinterfjellet.


En fornøyd gjeng med ledere fra Wild X

For nærmere informasjon, kontakt:
· Norges Fjellstyresamband
· Antirasistisk Senter, Wild >
· Ulvik Fjellstyre/Hardangervidda Fjelloppsyn

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra HardangerviddaTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse