Så var det endelig klart for jakt i høstfjellet igjen.

Det hele startet med et godt måltid fårikål, da Svein kom på hyttebesøk på "Huldrestugu" i Heidal den 17.sept. Fårikål'n gikk ned på høykant, til tross for toner fra en bjellesau som lot høre fra seg i nærområdet. Det skulle bli ei natt med lite søvn. Klokka ble satt på 0330. Det er høst og tid for det vakreste eventyret: Rypejakt. To "gamle karer" spratt ut av sengene og var klare.


Klare for å innta den fantastiske fjellheimen

Dessverre skulle det vise seg at de dårlige takseringsresultatene, stemte overens med virkeligheten. Vi fikk se rype, men dessverre - de var få. Vi gikk mange mil, vi koste og boltret oss i mye flott natur. Og hadde til tider meget fint vær.


Utsikten kan man ikke klage på

Som allerede nevnt, er vi begge i moden alder. Vi har vært med på opp og nedturer. Vi klarte begge å snu det negative til det positive. "Gamlekara" var enige om at årets fjellturer hadde vært fantastiske!!

Også denne gangen lærte jeg mye av'n Svein. Han er en fantastisk fyrbøter. Kaffebålet ordnet seg til tross for mye rå ved. Gammel'n (bare 2 år yngre enn meg) kompenserte med gode lunger. På denne turen fikk jeg også smaken på REAL TURMAT. De fine pakningene med frysetørret turmat smakte helt fortreffelig - og ga god energi!


Svein fikk fyr i bålet som vanlig


Svartkjelen er alltid med. Den bringer med seg en egen stemning.

Noe godt svar på hvorfor rypa uteble? Nei, det føler jeg meg ikke helt kompetent til å svare på.

En erfaren rypejeger fra Murudalen, Arne Holen, trodde det hadde med den kalde våren å gjøre. Med det mente han at det var svært kaldt rett etter klekking. Kyllingene er helt avhengig av innsekter den første tiden. Vårkulda gjorde at innsektene uteble.

I de få kullene som var, virket det å være små kyllinger. Dette kunne tyde på mye omlegging, som igjen kan styrke Holens teori. Personlig støkket jeg opp et fint kull uka før jaktstart. Da reagerte også jeg på svært små kyllinger. Vi venter spent på konklusjon fra ekspertisen.


Fantastiske landskaper i fjellet på denne tiden

En liten notis til slutt. Snøen kom tidlig i år. Den 27.september var det hvitt på bakken i Heidal. I skrivende stund (6.oktober) laver snøen ned...


Kong Vinter er i anmarsj

Som vanlig fyrte jeg løs med kamera. Bildene taler for seg, og er hentet fra Huldreheimen og Jotunheimen. Den ungdommelige gamle mannen som opptrer her og der er Svein. Fotograf og tekstforfatter, ble ikke funnet verdig til å delta på film.

Takk for noen flotte turer i høstfjellet Svein!

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse