Er det relativt lite vind så kan din packraft bæres slik jeg gjør på dette bildet. Du kan også pakke den i sekken, eller padle med sekken oppå.

Først noen refleksjoner fra 2021 før den opprinnelige test av packraft omtales. Jeg har etter testen ble lagt ut relativt mye erfaring med packraft. Først og fremst var denne med meg på min Norge på kryss og langs ekspedisjon som du kan lese på denne bloggen. I og med at den turen foregikk kun i Norge, og stort sett alltid i villmarka så var det behov for full fleksibilitet i forhold til å krysse vann og vassdrag. Spesielt i Nordland der landskapet er krevende om man skal holde seg i Norge. Jeg har ellers tatt den med på flere uke- og helgeturer til fjells de siste 5 årene. Er du typen som ikke er redd for vann og ikke sliter med å bære med litt ekstra i sekken, så vil jeg anbefale en packraft på det varmeste.

Til hvilke turer brukes en packraft:
Er du kun ute etter å padle ned et helt vassdrag vil en kano eller liten båt gi bedre fart, være mer sosialt og gi større komfort og muligheter. En packraft er først og fremst et kombinasjonsfartøy for kombiturer. Da går du gjerne deler av turen og padler på andre deler. En annen måte å kombinere den på er dersom du går inn til en basecamp ved et vann, og benytter din packraft for fiske i vannet du ligger ved.

Min test er enkel. Den er ute etter 3 enkle svar - og du skal få de straks uten noe imellom:


Er dette svaret på fjellfiskerens problemer?

A: Er den liten og lett?
- Du finner packraft mellom 2,5 - 4 kilo. Packraft tar mindre volum enn et liggeunderlag i sekken. En packraft monteres på 5 minutter. I denne testen brukte jeg den på helgetur til fjells. Ingen problemer med tyngde eller volum.

B: Får man fisk?
- Vi var 4 personer en fin sommerhelg ved et fiskerikt mellomstort vann noen timer fra folk. Resultatet. Ingen fisker til de på land - 2 til meg i båten som befant meg rekende langt utenfor kastehold. Største fisk var godt over kiloen.


Godt å slappe av i lyngen etter en sånn opplevelse

C: Er farkosten robust og trygg?
- Med en sekk foran som oppveier baktyngden fra en godt voksen kropp vil jeg påstå JA. En fjellfisker som meg med kamera og en del andre hårsåre klær og artikler i sekken ønsker trygghet og tørt utstyr. Jeg tror egne grenser alltid vil bremse før reell fare oppstår. Testet kun på vann i vindstyrke opp til laber bris. Den er også genial i elv bare man holder seg borte fra de villeste stryk.


En komprimert Packraft tar ikke mye plass i sekken

Til sist: Hva er en Packraft? En liten pølse med gummi, 2,5-4 kilo, plass til en for å ro eller padle med en lettvekts karbonåre som kan monteres som årer i 2 deler eller som full padleåre. Du sitter på en luftpute på en slags gummiduk som strekker seg i bunnen rundt en avlang båtformet badering. Et spraytrekk beskytter mot vann oppå. Det er vel hele storien. Den pumpes elegant opp på en utrolig måte. Ifølge leverandøren skal den og ha 2 kammer der det ene er nok til å bære deg ved uhell. Selv testet jeg på en liten innsjø i fint vær. En topp opplevelse. Det er mulig å kjøpe med en avtagbar kjøl for mer retningstabilitet. Ved mye bruk vil jeg råde deg til å investere i dette. I sterk vind vil det antakelig være vanskelig å komme langt avgårde mot vinden. Fiske fra båt vil alltid være best når man ikke bråker ved å ro. Egner seg derfor best ved å ro seg opp mot vinden og deretter drive mens man fisker.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra utstyrTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse