En overlykkelig fisker med en rekord. En laks på 24,5 kg. For en fisk!

Jeg, Stig-Daniel og Kjetil hadde fisket hele natt til tirsdag. Nå var klokken ca 4 på ettermiddagen og jeg hadde akkurat stått opp. Stig-Daniel var på jobb stakkar. Selv hadde jeg lovet min lillesøster Terese en liten fisketur nå før St.Hans, så vi startet avgårde like før 6 med stefar Jan Even som var snill og kjøre oss. Ferden gikk til Phatakorva som ligger i den nedre sonen av Altaelva.

10 minutter over seks hadde jeg fisk på, og jeg skjønte tidlig at dette ikke var en støing. Fisken var ikke til å få kontakt med i det hele tatt, den gjorde som den selv ville. Jeg var streng med den hele veien gjennom, hadde allerede mistet 2 fisker tidligere denne uka, ikke svarten om det skulle skje igjen. Tross min stramme "kløtsj", gikk den som et svin oppover den sterke strømmen. Jeg skjønte akkurat hva jeg hadde i vente, når fisken starter nedover i medstrømmen får den en helvetes fart. Ikke hadde jeg vadere, ikke hadde jeg båt. Det satt heldigvis en gjeng godt erfarne laksefiskere like ved, som hjalp meg nedover de vanskelige trærne. Fisken startet med meg på slep. Jeg sprang av meg den ene skoa, og føk som en hest ned til roligere vann ca. 300 meter lengre ned.

Men fisken ga seg ikke, den fortsatte nedover. Heldigvis var det ikke bare jeg som så at dette var en kubbe. Trond Opgård og to andre kom kjørende med elvebåten og hev meg ombord. Der stod jeg i barføtter, og temte på en stor hannlaks som senere skulle vise seg å være hele 24,5 kilo!

Vi var helt nede i Øvre Elvestrand før kubben ble krøka. Jeg trodde ikke mine egne øyne da Trond løftet opp beistet. Og det verste av alt; Den hadde druknet. Fisken var "krøka" i spon, og jeg hadde kjørt den såppas hardt i strømmen at vannet har rent gjennom gjellene, og ut av munnen på fisken. Den var druknet.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra FinnmarkTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse