Norges Fjellstyresamband og Antirasistisk Senters friluftstiltak har de siste to årene hatt et fruktbart samarbeid som har bydd på alt fra snøhuleturer på Finse, gjeddefiske i Engerdal, jakt i Gausdal og altså høyfjellsekspedisjon til Lom.


Tom Le og Elias Befkih møtte to nye venner på vei til toppen av Galdhøpiggen

Neste dag bød ikke på færre utfordringer. Vandring i tau over en snødekt isbre, selv om enkelte deltakere hadde problemer med å forstå hva det innebærer å gå i tog over ”sjog”, et vær som vekslet mellom regn, snø, hagl, tåke og strålende sol før utsikten fra Galdhøpiggen åpenbarte seg i all sin velde, eller for de høyderedde, all sin gru. Vi fant ut at selv sørafrikanere blir solbrente av å gå på isbreer, og at afghanere er minst like fjellvante som nordmenn. Middagen ble fortært til siste pastabit, og ungdommene prøvde fiskelykken i elven nedenfor campen.

For å understreke kontrastene gikk neste dags tur til grottene i Domdalen. Kravling, klatring, åling og traversering langs brusende, underjordiske elver kan sette fart i adrenalinet hos noen og enhver, og ingen var upåvirket av opplevelsen. Da ørreten attpåtil viste seg bitevillig etterpå, var dagen fullkommen, selv om det ikke var nok ørret til middag og det ble servert biffgryte. Ungdom fra Afghanistan, Tadsjikistan, Sør-Afrika, Marokko, Norge, Vietnam og Slovenia kommer fra mange forskjellige himmelstrøk, men i fjellet deler man opplevelser og erfaringer og alle kommer tilbake med noe nytt inne i seg. Turen ble avsluttet på Youngstorget i Oslo med strålende smil og store klemmer. Noen som vil tilbake neste år? Ja, takk, gjerne!


Hamza Gartit åler seg gjennom trange grotteganger i Domdalen

For mer informasjon:
-Norges Fjellstyresamband. www.fjellstyrene.no
-Antirasistisk Senter. www.wildx.no
-Lom fjellstyre, www.fjellstyrene.no/lom

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra JotunheimenTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse