Min test er enkel. Den er ute etter 3 enkle svar - og du skal få de straks uten noe imellom:


Er dette svaret på fjellfiskerens problemer?

A: Er den liten og lett?
- 2,5 kilo. Tar mindre volum enn et liggeunderlag. 5 minutter montering. Brukte den på helgetur til fjells. Ingen problemer med tyngde eller volum.

B: Får man fisk?
- Vi var 4 personer en fin sommerhelg ved et fiskerikt mellomstort vann noen timer fra folk. Resultatet. Ingen fisker til de på land - 2 til meg i båten som befant meg rekende langt utenfor kastehold. Største fisk var godt over kiloen.


Godt å slappe av i lyngen etter en sånn opplevelse

C: Er farkosten robust og trygg?
- Med en sekk foran som oppveier baktyngden fra en godt voksen kropp vil jeg påstå JA. En fjellfisker som meg med kamera og en del andre hårsåre klær og artikler i sekken ønsker trygghet og tørt utstyr. Egne grenser vil derfor alltid bremse før reell fare oppstår. Testet kun på vann i vindstyrke opp til laber bris. Er nok genial også i elv bare man holder seg borte fra de villeste stryk.


En komprimert Packrafting tar ikke mye plass i sekken

Til sist: Hva er en Packraft? En liten pølse med gummi, 2,5 kilo, plass til en for å ro eller padle med en lettvekts karbonåre som kan monteres som årer i 2 deler eller som full padleåre. Du sitter på en luftpute på en slags gummiduk som strekker seg i bunnen rundt en avlang båtformet badering. Et spraytrekk beskytter mot vann oppå. Det er vel hele storien. Den pumpes elegant opp på en utrolig måte. Ifølge leverandøren skal den og ha 2 kammer der det ene er nok til å bære deg ved uhell. Selv testet jeg på en liten innsjø i fint vær. En topp opplevelse. Den har avtagbar kjøl for mer retningstabilitet. I sterk vind vil det antakelig være vanskelig å komme langt avgårde mot vinden. Fiske fra båt vil alltid være best når man ikke bråker ved å ro. Egner seg derfor best ved å ro seg opp mot vinden og deretter drive mens man fisker.

til hovedsiden


Din kommentar Skriv gjerne en kommentar til artikkelen. Gjennom kommentarer hjelper du å holde fjellogfiske levende og det setter vi umåtelig stor pris på.-


Relaterte artikler fra utstyrTilpasset søk


Annonse

Annonse
Annonse